El dol segons l'edat i el desenvolupament de l'infant - Ikigai Manresa

    Estàs aquí!
  • Inici
  • PsicologiaEl dol segons l’edat i el desenvolupament de l’infant
Etapes del dol en la infància

El dol segons l’edat i el desenvolupament de l’infant

Abans d’iniciar la lectura sobre les etapes del desenvolupament infantil, relacionades amb el concepte de la mort. Seria interessant que passéssiu per l’article sobre el dol. Per entendre per què és important parlar de la mort amb els nostres fills des de ben petits, i descobrir unes primeres pautes de com parlar sobre la mort amb ells. Si ja l’heu llegit, ara sí que és el moment d’endinsar-vos més en el tema. 

A continuació trobareu cinc graelles on parlem sobre la idea que tenen els infants sobre la mort, quines són les reaccions habituals que tenen, i què podem fer per ajudar-los a gestionar-ho. 

0 a 2 anys

3 - 6 anys

6 - 9 anys

9 - 12 anys

Adolescents

Si sentiu que ja heu posat en pràctica aquestes tècniques, o el dol s’ha enquistat (fa més d’un any que va succeir la mort), o tot i ser recent genera un malestar i una inestabilitat molt notòria, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Us recordem també, que el dol passa factura a totes les persones que el viuen de prop. Per tant, si creieu que sou vosaltres qui necessiteu aquest suport, a Ikigai Manresa tenim servei de psicologia per a adults, i també col·laborem amb mútues.  

 

Natàlia Sellarés Berengué

Psicòloga General Sanitària Infantil i Juvenil al Centre de Psicologia i Logopèdia Ikigai Manresa, i al Centre de Desenvolupament Integral Espai Viu de Sant Tomàs.

Col·legiada 26739

leave a comment